Internet tv- uitzending: afdelingen OvdP zoomen in op cultureel mozaïek van Europese regio's

Beschrijving

De magie van taal vloeit op maandagmiddag 21 december 2020 -tijdens de eerste internet-tv-uitzending van de Orde van de Prince- naadloos over in internationale  cultuurhistorische vergezichten, die uitmonden in kleurrijke thema’s van grensoverschrijdende bestuurlijke samenwerking, archeologie, folkzang, rap, klassieke oudheid enz…

De eerste (proef)uitzending is een initiatief van de OvdP-afdeling Hulst, in nauwe samenspraak met de afdeling Land van Waas en Dendermonde 1. De internet-productie is mede mogelijk gemaakt door bijdragen van de OvdP-afdelingen Heerlen, Gent-Willem1, Rijsel en Westhoek.

De live-internet-tv-uitzending van maandagmiddag 21 december, mogelijk gemaakt door Jouw Event Partners (Kloosterzande), begint om 16.00 uur. Iedereen kan deze uitzending desgewenst direct volgen via www.jepstudios.nl/ordevandenprince. Door simpelweg op deze link te klikken kan men de uitzending direct bekijken op het eigen beeldscherm.

In deze internet-uitzending komen de volgende onderwerpen aan de orde: de restauratie van de plioceen-groeve (ca 3 miljoen jaar voor Christus) in Nieuw-Namen (onderdeel van het Grenspark Groot-Saeftinghe), middeleeuwse receptuur voor de excellente gin-tonic (met dank aan Denny Mac Taggart en Sas distilleries in Stekene), de priester-dichter Anton van Wilderode, zangeres Eléonor, de Romeinse godin Nehalennia, Georgische studenten Neerlandistiek, nieuwjaarswensen in o.a. diverse dialecten, Multatuli, rap-iconen van Rijsel en de boom van Caesar in het Westvlaamse Lo.

De internet tv-uitzending wordt afgerond met een samenspraak van mevr. Godelieve Laureys, president van de Orde van den Prince, en Filip d’Havé, Algemeen Afgevaardigde van de Vlaamse Regering in Nederland. Thema: samenwerking Nederland en Vlaanderen op een nieuw kruispunt.

De deelnemers aan deze internet-uitzending, uiteenlopend van de Kaukasus tot en met Rijsel, belichten een sprankelend deel van het (muziek)mozaik dat de Orde van den Prince cultureel kleurt. De uitzending wordt gepresenteerd door Pol van de Vijver (OvdP-Hulst).

Wij wensen u veel kijkgenot!

Een activiteit van

23 oktober 1970: oprichting van de afdeling Hulst - (Zeeuws)-Vlaanderen. De afdeling heeft een rijke geschiedenis.

Praktisch
Type activiteit: 
Manifestatie
Wanneer: 
maandag, 21 december, 2020 - 16:00