Oude Zwinhavens komen virtueel terug tot leven

Oude Zwinhavens komen virtueel terug tot leven

Een mooi voorbeeld van interregionale samenwerking tussen Vlaanderen en de provincie Zeeland! Nooit eerder vertoonde beelden van het Zwin uit de middeleeuwen gebaseerd op onderzoek van de Universiteit Gent! Havens zoals Sluis, Monnikerede, Hoeke, Damme en Brugge behoorden ooit tot dé tophavens in het toenmalige Europa. Maar de Zwingeul verzandde en de Zwinhavens verdwenen. 

In 2021 komen de vele verhalen opnieuw tot leven via innovatieve technologieën. Het project ‘Verdwenen Zwinhavens’ met de nieuwe tentoonstelling en de nieuwe fietsroute is uitgegroeid tot een internationaal project tussen Vlaanderen en Nederland die je gezien moet hebben! Twee leden van de afdeling Hulst, prof Wim de Clercq (Ugent) en mevr. drs. Nathalie de Visser (provincie Zeeland), slaan de handen ineen voor de realisering van dit beeldbepalende project

Gedeputeerde Anita Pijpelink sprak tijdens de lancering (10 februari) van het project haar grote bewondering en enthousiasme uit: "Heel mooi om te zien hoe landschap, historie, archeologie en toerisme hier hand in hand gaan en door middel van de nieuwste technologie aan een groot publiek getoond kan worden." 

Hier wil je meer van weten en zien! Ga daarom naar bit.ly/VergetenZwinhavens
https://www.facebook.com/215765582275366/posts/1094785524373363/?d=n 

https://pretwerk.nl/news/10741/project-verdwenen-zwinhavens-brengt-bezoe...

23 oktober 1970: oprichting van de afdeling Hulst - (Zeeuws)-Vlaanderen. De afdeling heeft een rijke geschiedenis.