Zoom-sessie, vanuit Londen

Terugblik

De Nederlandse Ambassadeur in Londen, ZE Karel van Oosterom sprak over het belang en de werking van de diplomatie n.a.v. zijn nieuwe boek . Interculturele sensitiviteit is een sleutelwoord, en samenwerking met de EU landen op VN-niveau.

De spreker behandelde achtereenvolgens:

  1. Nederland in de Veilgheidsraad van de VN.

  2. Brexit en de rol van de ambassade

  3. De noodzaak van diplomatie

  4. Wat houdt diplomatie in?

  5. Het boek:   ‘Met een Oranje Das’ / ‘With an Orange Tie’.

Een verslag komt op de webpagina van de afdeling Londen, die deze lezing organiseerde. uit de vragen reacties bleek dat deze lezing erg werd gewaardeerd!
Er waren meer dan 80 deelnemers: uit 6 afdelingen van het gewest buitenland, uit 7 afdelingen van andere gewesten, en belangstellende niet-leden. 
Heel aardig was een -toegevoegde- beschrijving van de problemen om na Brexit een simpel boek, of zelfs een zak drop 'uit de EU'te bestellen..... de tips werden graag gedeeld.

De eerste reacties:

  • Godelieve Laureys: "Felicitaties voor de afdeling London en het Gewest Buitenland. jullie doen het echt fantastisch. Mooie lezing, zeer verbindend en gestoeld op een rijke ervaring."

  • Rutger Hornikx, oud-gewestpresident: "Ik denk dat wij ons allen zeer verbonden voelen door de genoemde, herkenbare ervaringen, en de interculturele opstelling die iedereen beoefent in het gastland."

Een activiteit georganiseerd door: 

Kort

Plaats: 
ZOOM
Wanneer: 
donderdag, 18 maart, 2021 - 20:30
Beschrijving: 

De Nederlandse Ambassadeur in Londen, ZE Karel van Oosterom over diplomatie n.a.v. zijn nieuwe boek ‘Met een Oranje Das’ / ‘With an Orange Tie’. Interculturele sensitiviteit is een sleutelwoord, en samenwerking met de EU landen op VN-niveau.

Spreker: 
Karel van Oosterom, Nederlandse Ambassadeur in Londen
Over de deelname: 
Meer dan 80 deelnemers: uit 6 afdelingen van het gewest buitenland, 7 afdelingen van andere gewesten, en niet-leden