Poëzie, liefde, afscheid en geluk

Beschrijving
Liefde, afscheid en geluk: thema’s waarmee ieder van ons te maken krijgt. Een goed gedicht wekt gevoelens en beelden in je op, je gaat erover mijmeren, soms word je erdoor ontroerd en het beïnvloedt je kijk op het leven.

Deze poëzieavond is opgedeeld in drie blokken: liefde, afscheid en geluk.

Bedoeling van de avond is in contact te komen met de beste dichters uit ons taalgebied. Maar er zitten ook enkele vertaalde gedichten bij uit de wereldliteratuur. In elk blok vind je een gedicht uit vroegere tijden en eentje uit de hedendaagse tijd. De inhoud wordt  aanschouwelijk voorgesteld met een ingeleide powerpoint presentatie.

Na elk blok verzorgt Klaartje Schenk (kleindochter) een kort muzikaal intermezzo met dwarsfluit.

Jos Lievens, geboren te Brugge (1949), studeerde klassieke talen, filosofie, godsdienstwetenschappen aan de KU Leuven. Hij woont in Houthalen en is in zijn pensioenleeftijd bezig met poëzie, romankunst en is medewerker van OVOK (Ouders van een overleden kind) en leraar Italiaans in het volwassenonderwijs. 

 

Een activiteit van

Afdeling Maasland, met Maaseik als plaats van samenkomst, verwelkomt leden van beide kanten van de Maas. Wij zijn echt grensoverschrijdend !!

Praktisch
Type activiteit: 
Voordracht
Plaats: 
Kasteel van Wurfeld
Wanneer: 
maandag, 18 oktober, 2021 - 19:30