Boekvoorstelling : gedichten van Maurice Carême hertaald

Beschrijving
66 gedichten van Maurice Carême hertaald

Boekvoorstelling met receptie (waarop gasten hartelijk welkom zijn) en aansluitend diner.

Dit is het eerste evenement in een reeks die onze afdeling samen met het Graafschap Namen organiseert in het kader van ons NT&C-project Poëzie kent geen grenzen/ Poésie au delà des frontières.

 

Boekvoorstelling

Wanneer? Zondag 24 oktober 2021 – 15 uur
Waar? Mariakapel - Matadilaan 6, Heverlee

Muzikaal en poëtisch programma met Angeline van Doveren, Christophe Goedvriend, Annie van Avermaet, Angelica van Itterbeek, Anne Meerbergen, Isabelle Bambust en Willy Martin rond de hertaalde gedichten van Maurice Carême (Uitgeverij P, Leuven, 2020)

De zomer ligt zoals een vrouw– L’été couché comme une femme

66 gedichten van Maurice Carême

hertaald door

Isabelle Bambust &Willy Martin

tekeningen

Anne van Herreweghen

Maurice Carême (Waver 1899 - Anderlecht 1978) is een van de meest bekende en bekroonde Franstalige dichters van de vorige eeuw. Hij werd in meer dan veertig talen vertaald. Thans voor het eerst in het Nederlands.

 

Receptie

Na de boekvoorstelling volgt een receptie aangeboden door de uitgeverij P. Er is gelegenheid tot aankoop van de bundel tegen voorintekeningsprijs (20 euro - cash te betalen, er is geen bankcontactapparaat).

 

Diner

Wanneer? Zondag 24 oktober 2021 – ca.18:30 uur

Waar? Brasserie de Abdijmolen, Abdij van Park 4, Heverlee

 

Menu

Dagsoep / Gebakken zalmfilet met verse bearnaisesaus en aardappelpuree of Steak met groentengarnituur - frieten of kroketten / Taartenassortiment /

Dranken (2 glazen wijn/bier/frisdrank), water, koffie / thee bij dessert

Zij die een voorkeur hebben voor ‘melkvarken’ kunnen deze keuze maken door aan de afdelingssecretaris een bericht  te sturen ten laatste op 13/10/2021. Zij die het eerstgenoemde gerecht verkiezen hoeven niet te berichten.

 

Een activiteit van

Waals-Brabant

is een nog jonge en kleine afdeling. Ze werd op 11 december 2007 opgericht en telt thans 15 leden, maar jong en klein belet niet om dynamisch te zijn en te groeien …

Praktisch
Type activiteit: 
Manifestatie
Plaats: 
Boekvoorstelling (15.00 uur) : Mariakapel, Matadilaan 6 Heverlee (vlakbij de Parkpoort, parkeergarage Philipssite). Diner (ca.18:30 uur) : brasserie de Abdijmolen, Abdij van Park 4 Heverlee (ingang Geldenaaksebaan).
Wanneer: 
zondag, 24 oktober, 2021 - 15:00
Goed om te weten: 

Coronaregels

Ten gevolge van de voorzorgen m.b.t. Corona wordt aan elke deelnemer gevraagd een EU Digitale COVID-Certificaat (Vaccinatie- test- herstelcertificaat) te kunnen voorleggen. Handgel zal ter beschikking staan.

Voorwaarden deelname: 
Inschrijven is noodzakelijk en aub ten laatste op 13 oktober. Leden worden verzocht om zich in te schrijven via de link vermeld in de automatische mail; dan volgt vanzelf registratie op de OvdP-website.
Prijzen
Deelname partner: 40.00
Deelname externen: 40.00