Jonathan Holslag: "Van Muur tot Muur: De nieuwe wereldorde"

Beschrijving

“Niet zo heel lang geleden gingen we ervan uit dat muren tussen landen zouden verdwijnen en dat handel het pad zou effenen voor democratie. De laatste jaren zien we dat er overal opnieuw muren worden gebouwd en dat onze democratie in het defensief zit. Terwijl de Westerse wereld meer dan een jaar lang worstelde met Corona, kon China zich snel herpakken en was Rusland erg snel in het ontwikkelen van een vaccin. 
 
Hoe komt het dat het Westen zoveel terrein heeft verloren? Wat zijn de gevolgen voor onze samenleving? Hoe kunnen we komende generaties wapenen tegen de onzekerheid en onze samenleving veerkrachtig maken? Deze vragen komen aan bod in een toegankelijke lezing. Een wereldreis met als eindbestemming onze eigen regio.
 
Jonathan Holslag doceert internationale politiek aan de Vrije Universiteit Brussel en als gastprofessor aan tal van buitenlandse universiteiten. Hij heeft voor tal van overheidsorganisaties gewerkt over Azië en geopolitiek. Zijn laatste boek, “Van muur tot muur”, verschijnt bij de Bezige Bij in 2021.”
 

Programma:

  • Welkomstwoord en inleiding door Peter Lepez, voorzitter Orde van de Prince, afdeling Haspengouw, door Luc Renson, vanwege Abdij, Stad en Regio en door Marianne Baudewijn, Limburgs gewestpresident van de Orde van den Prince
  • Lezing door Jonathan Holslag (1u15)
  • Vragenronde
  • Dankwoord, gevolgd door receptie in de foyer
Een activiteit van

 

De afdeling Haspengouw werd in 1972 opgericht onder de naam ‘afdeling Tongeren - Sint-Truiden’. Geleidelijk aan spreidde haar ledenbestand zich uit over het hele Haspengouwse zuiden van de provincie (Belgisch) Limburg (zie kaartje) wat in 2017 leidde tot de huidige, meer toepasselijke benaming.

Praktisch
Type activiteit: 
Voordracht
Plaats: 
Academiezaal, Plankstraat 18, 3800 Sint-Truiden
Wanneer: 
dinsdag, 7 september, 2021 - 19:30
Goed om te weten: 

Voor de leden van de Orde van de Prince en voor deze van Abdij, Stad en Regio is de deelname gratis. Registreren is wel vereist.

Er is gratis parkeergelegenheid op de Veemarkt en op de Grote Markt.

Na afloop van de lezing wordt een drankje aangeboden en is er gelegenheid om het boek te laten signeren door de auteur.

Voorwaarden deelname: 
Deelname is gratis voor de leden van de Orde van den Prince en van Abdij, Stad en Regio. Leden van Orde van den Prince kunnen zich aanmelden via de webpagina van de OvdP Haspengouw. Niet-leden kunnen zich inschrijven via ovdp.haspengouw@telenet.be en betaling van de deelnameprijs (8 euro p.p.) op het rekeningnummer van OvdP Haspengouw: BE54 7330 0893 0797
Prijzen
Deelname lid: inbegrepen
Deelname partner: 8.00
Deelname externen: 8.00